Välkommen

Välkommen

onsdag 7 september 2011

Efterlängtad son

Efterlängtad son , ja det har jag...och han kommer inte hem än på en och en halv vecka, och när han så kommer till Sveriges framsida så ska han på övning hela helgen med de grönklädda pojkarna:(
Vi pratar ju ganska ofta och det blir en hel del sms skickat emellan, vad man kan läsa mellan raderna är att sonen är trött och det är inte alltid kul att laga mat. Att köpa ett kryddförråd är ju också ganska dyrt för en student. mamman lade då pannan i djupa veck och funderade.....och funderade.....;-) Och vips kom hon på; Kryddbok!!
Jag har tidigare( för ngt år sedan gjort en litet kryddkort som jag skickade till en god vän när hon var i Afrika och jobbade) Detta skulle få bli en uppdaterad version och lite större med.
Boken/häftet skulle vara ganska enkelt och sidorna uppdelade i två kolumner ena sidan av bladet har information om kryddan/örten, dvs. latinskt namn, var den kommer ifrån och vad den används till oftast, andra sidan ett recept där kryddan används. Det var också ganska viktigt att recepten skulle vara inspirerade, inte ta för lång tid och passa en student.
 Sonen är en D.Adams fantast så det fanns bara EN titel(tack till Alice som kläckte iden när min hjärna var trött)
 Så här ser sidorna ut; Litet kryddlexikon/recept samsas på var sida


Och efter att allt i boken var klart hällde jag kryddor i självhäftande cellofan påsar, som fästes med självhäftande tejp på sidorna.Han kan nu använda kryddan han vill ha och sedan hänga dit den igen. Om han nu skulle glömma det(för min son är lite tankspridd i bland, så står namnet på kryddan/örten även på cellofan påsen :-)


När jag så skulle ta kort på skapelsen var kamerorna ute och tog kort eller låg på laddning(och jag ville skicka iväg detta snabbt) så jag tog några urusla kort med telefonen. Lär inte få pris för bästa bild, men man ser i vart fall grundtanken :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar